Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2014 13:51 - Но ние успяхме…
Автор: karina5 Категория: Политика   
Прочетен: 2126 Коментари: 0 Гласове:
0



http://www.focus-news.net/opinion/2014/02/15/27310/ivan-kostov-dokato-dyasnoto-prostranstvo-se-oglavyava-ot-boyko-borisov-to-nyama-shans-da-izbui.html Иван Костов: Докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи 15 Февруари 2014 | 12:34 | бТВ, "Тази събота" imageСнимка: ДСБ Иван Костов, бивш председател на ДСБ и настоящ директор на лаборатория „Управление на рисковете” към НБУ, в интервю за предаването "Тази събота" на бТВ

Водещ: Колкото и да иска да избяга от политиката, той няма как да го направи. Свързан е с прехода, но и със силните, и слабите години на България. Знаем, че може да мълчи по няколко години, но винаги има какво да каже. Най-отговорно можем пък да заявим към настоящия момент: той е изследовател, оглавява академична лаборатория за анализ на риска. Какво означава това? Гледа ли под микроскоп политическия ни живот? За партийното инженерство и изкривяването на процесите, които текат в обществото – Иван Костов е мой гост, след между другото, доста дълго мълчание. Добро утро.
Иван Костов: Бях гостенин на Дарик радио миналата събота, така че…
Водещ: Телевизионно дълго време не сте се появявали и ви благодаря, че избрахте нашето предаване. Когато говорим, че сте извън политиката, гледате на политическите процеси отстрани или от високо? 
Иван Костов: Вижте, политическата професия е преследване на идеал. Академичната е преследване на истината. Идеалът и истината са понятия разнородни. 
Водещ: Има ли истина в политиката, малко трудно може би се открива? 
Иван Костов: Така е. Истината в политиката е поставена по специален начин, преди всичко се преследват идеални цели би трябвало да е в, при една добра политика, докато академичният интерес е преди всичко истината такава, каквато тя е. Особено за ключови процеси, които заплашват сигурността ни. 
Водещ: Политиците преследват идеални или материални цели по-скоро, за да приключим тази тема? 
Иван Костов: Би трябвало да преследват идеални цели. Общото благо е категория на Платон, на Аристотел още от преди 2400 години.
Водещ: Но в нашите географски ширини, в нашите времена, в които живеем май общото благо е по-скоро личното благо. Съгласен ли сте?
Иван Костов: Аз съм съгласен, че в много отношения българската политика не е тази идеална дейност.
Водещ: Ще избуи ли сега дясното пространство, когато лявото пространство гори?
Иван Костов: Не мога да ви кажа. Всъщност мога да ви кажа, докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи, защото той е лидерът на опозицията в парламента. 
Водещ: А зад него стои ли Реформаторският блок? 
Иван Костов: Да отговори Реформаторският блок. 
Водещ: Ами вие кажете, защото вие наблюдавате процесите. Къде е Реформаторският блок – зад него, до него, встрани, отпред? 
Иван Костов: Той прояви, той заяви едни позиции, които трудно се тълкуват в момента от гледна точка на анализа на политическата констелация. Тоест къде стоят и как стоят не е много ясно, точно по отношение на ГЕРБ. 
Водещ: И въпреки всичко, социологическите агенции дават по последните си проучвания, ако изборите са сега, Реформаторският блок да влезе. Това се дължи на техните усилия или на това, че вие не сте там? 
Иван Костов: Не е сигурно за това, че не съм там. 
Водещ: Дали?
Иван Костов: Да. 
Водещ: Как се справя /…/?
Иван Костов: Не му е лесно и в момента те решават, досега решават проблеми, които ги отдалечават от вземането на позиции по актуални политически проблеми, които са интересни за хората, защото за хората е важно какво политиците мислят за техния живот, а не какво мислят за организацията на собствените си формации и как я постигат. Това какво те правят със себе си и как се организират, и как се построяват, за да участват в битката за печелене на доверието на хората, за хората не е важно. За хората е важно какво те ще кажат за тях самите. 
Водещ: Ама казват ли им нещо, защото ето и вие по някакъв начин ги упреквате, че те не казват?
Иван Костов: Това казвам, че заети с решаване на такива нали, те все пак трябва да решат тези проблеми – да се конструират като политическа формация, да се построят по определен начин. 
Водещ: Кунева полезна ли е към този момент? 
Иван Костов: Не мога да преценя. Тези неща вече те ще си ги преценят. 
Водещ: Кое от актуалните политически събития следите? Следите ли например медийния диалог между Цветан Цветанов и Делян Пеевски?
Иван Костов: Не. 
Водещ: Защо? Не е ли важно?
Иван Костов: Той е без значение, той няма никаква стойност. 
Водещ: А за кога има значение, за тях двамата? 
Иван Костов: Не мога да кажа. Знаете ли за нас какво е важно? За нас е важно първо какво доверие имат институциите, политическите и националните, държавните институции, защото от това зависи начинът на функционирането им. 
Водещ: Не е ли това част от убиването на доверието към институциите, защото в тези разговори се говори как на прокуратурата се заповядват някакви неща и тя работи под натиск? 
Иван Костов: Така е. Така е, но това е тяхна отговорност. Ние наблюдаваме само общия процес. И другото, което е важно това е констелацията – как стоят партиите, какво отношение имат помежду си и най-вече какво отношение имат към властта, най-грубо казано така, най-общо. 
Водещ: И с една дума: какво отношение имат партиите към властта? 
Иван Костов: Защото отслабването на доверието и разпадането на политическата констелация е най-сериозния риск за всички останали сектори на обществения живот. 
Водещ: Пак Бойко Борисов сложихте като основен враг на дясното пространство. 
Иван Костов: Аз ли? 
Водещ: Сега, преди малко го казахте, че докато той стои начело, дясното пространство да избуи над лявото. 
Иван Костов: Това е истина. Не съм сложил, не съм сочил никой за враг. Моля ви се, недейте да забърква по този начин. Абсолютно сигурно е и е истинно, че докато този човек е начело на опозицията, тя няма шанс. Защото срещу него, позволете да се аргументирам, срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че в никакъв случай не бива да се връща отново начело на управлението на страната. Това не може да бъде отречено от никой, така че докато той е водещ, шансовете на тази опозиция са нищожни. 
Водещ: Затова питам – какъв е шансът на дясното? 
Иван Костов: Аз не казвам, че е враг – аз казвам какво е. 
Водещ: Да, но какъв е шансът на дясното при условие, че Бойко Борисов е ясно какво, Реформаторският блок е слаб към този момент, какво ще се случи от тук нататък? 
Иван Костов: Не мога да кажа. Прогнозите правим в кратък срок. Всичко, към което е насочен политическият живот – това е една теза, която всички поеха, но е теза на лабораторията. Ние бяхме първи – това може да се проследи. Ние заявихме, че политическият живот и отношенията ще се определят в решаваща степен от европейските избори. Всъщност, самата политическа стабилност се закрепи временно, за да се изчака резултата от евроизборите. Евроизборите изиграха ролята на едно премостване, прехвърляне на тази пропаст, в която иначе страната имаше риск да пропадне, ако не бяха те на хоризонта. 
Водещ: Г-н Костов, кажете сценариите при развой на евроизборите: печели управляващото мнозинство или губи управляващото мнозинство. Какво се случва с България? Възможни ли са предсрочни избори? 
Иван Костов: Да, възможни са, и то даже при печалба на управляващото мнозинство, примерно да получат един сигурен мандат, с който да управляват дълго време като се разтоварят от компрометиращата подкрепа на „Атака” – примерно така. Може да го поиска, може обратно – да не са сигурни в резултата и да решат да се възползват от слабостта на ГЕРБ и да изкарат целия мандат. Могат и така. Зависи от резултатите от изборите. 
Водещ: Те ще бъдат показателни? 
Иван Костов: Те ще бъдат показателни. Заради това тези европейски избори не са формални – те в някакъв смисъл ще бъдат национални за България. Между другото тази се поде и от самите политици и те започнаха да говорят по този начин. Те започнаха да се възползват от моста на евроизбори да издържи политическата им конфигурация в момента, до евроизборите и така се справиха с рисковете от протести. Между другото много интелигентна политика се води. Противно на това, което мнозина си мислят за политиците, това, което става в последните дни, особено след върха на протестите, в голяма степен говори, че много неща се осъзнават и се натрупва професионализъм в правенето на политика. 
Водещ: Съгласен ли сте обаче с твърденията на г-н Първанов, че няма ясна коалиция, че ДПС притиска БСП, не се изпълняват предизборни обещания? Има ли го това? Съществува ли в парламента, който виждаме и в /…/? 
Иван Костов: Г-н Първанов, аз се изразих неточно и направих лапсус в предаването миналата събота, затова ще го кажа пак, г-н Първанов се опитва да даде политически израз на едни силни твърдения и настроения вътре в левицата като цяло, в голямата левица, не БКП, а Коалиция за България с нейната периферия на гласоподаватели. Там той казва следното: Порочно е, че ни подкрепят „Атака”, а още по-страшното за нас е, че Движението за права и свободи е заело такава ключова позиция в парламента, че може да блокира всички политики, с които Българската социалистическа партия би се гордяла. Примерно, да започне строителството на „Белене”, или примерно, махане на Плоския данък, или нещо от този сорт. Нещо, което да е лява политика, нещо, което да дадем на хората. Примерно, да се пенсионират 2 години предсрочно и да им плащаме пенсии или да дадем на майките пари, да дадем… това е тяхната политика. 
Водещ: ДПС им пречи към този момент за това, така ли? 
Иван Костов: ДПС, ако се съди по поведението на парламентарната група, очевидно се възползва от ролята си да е езичето на везната и когато трябва да възпре най-опасните политики, защото беше опасна политика и чест му прави на министъра Хасан Адемов, че се възпротиви и обезсили до голяма степен този риск, защото това беше огромен риск, сега можем да го кажем – за предсрочно пенсиониране на голяма група от хора, защото това щеше да се случи. Той се противопостави и го спря. Спря само за 1 година възрастта за пенсиониране и не се съгласи с 2 години предсрочно пенсиониране, което даде глътка въздух за бюджета на Националния осигурителен институт. 
Водещ: Да, но Първанов говори и за една фигура, която „държи калема” – цитирам го – Делян Пеевски. 
Иван Костов: Е, той така, да, така трябва да говори. той се възползва от митовете, които има в обществото. 
Водещ: Митове ли са това? Митове ли са медийните чадъри, митове ли са..? 
Иван Костов: Не, не са. Но така наречено. Вижте, разбира се, че не е Пеевски. Мит е, защото не е Пеевски. Зад Пеевски има човек, който държи политическата властта в ДПС. Е кой е? Сега, разберете кой е. Дали е Доган, дали е Местан – това е ваша работа. За нас е без значение. 
Водещ: Но вие сте изследовател – може би вие сте изследвали това и може би ще ни кажете. 
Иван Костов: Но Пеевски не е този, който държи калема. Това г-н Първанов го прави, за да си запази моста към Доган – атакува машата на Доган. Така е построена атаката му. 
Водещ: То и г-н Местан му припомни, че Първанов е спечелил изборите, вторият си мандат, благодарение на ДПС.
Иван Костов: Така е, и той не е казал, че не е така. Вижте, не е елементарна политиката, която се води. 
Водещ: Не трябва да се горят мостовете, така ли, г-н Костов? 
Иван Костов: Той не ги е изгорил, както виждате – не е, запазил ги е. и затова бие самара, за да се сеща магарето. 
Водещ: Това означава ли, че те с г-н Доган могат да се хванат ръка за ръка? 
Иван Костов: Няма човек Пеевски в българския политически живот. Няма такова нещо. Дайте да говорим сериозно. 
Водещ: А какво има?
Иван Костов: Има сечиво, има маша, има човек, който е опосредстван – нечия чужда воля, която стои зад него. Той не може да е на 33 години не може да е това, което го представят медиите. Той разбира се, че олицетворява всички минуси и негатива на онази политика, но политиката я водят други хора. Това искам да кажа само. 
Водещ: Казаха, че са го компрометирали с избора му за председател на ДАНС. Поне г-жа Беновска така каза сутринта. Някой иска да го премахне или по скоро да се заглуши нещо чрез него? 
Иван Костов: Ако не е Пеевски, ще е някой друг. Но този който стои отзад, той ще си дърпа конците.
Водещ: И пак говорим за задкулисието и дърпането на конците.
Иван Костов: То не е задкулисие, то е… Доган е почетен председател на ДПС с много широки правомощия, той не се е скрил, честно казано.
Водещ: Той ли управлява държавата? 
Иван Костов: Той може много да въздейства върху управлението на държавата. Примерно да спре премахването на плоския данък, примерно да не допусне да бъде атакувана така тежко позицията на Финансовото министерство с неразумни и щедри обещания. Защото вижте, БСП трябва да даде щедри обещания и трябва да ги изпълни до изборите, за да получи гласове. Доган няма такова задължение.
Водещ: Именно заради липсата на разписана коалиция към този момент, може би нямаме стабилна политика и стабилно управление. 
Иван Костов: Няма да има коалиция разписана, както беше казано. Ето другият фактор, по който личи кой е силният партньор, кой е ключовия, по-скоро, нека така да кажем – кой е ключът към констелацията. Това е ДПС. 
Водещ: Каква врата ще отключи ДПС, предвид и вчерашните събития пред джамията, предвид складала за агитиране на майчин език? Възможно ли е да се стигне до етнически конфликт? 
Иван Костов: Точно тук се вижда, че не са всесилни, че не могат да правят всичко, което искат в Народното събрание. Има средства да бъдат блокирани.
Водещ: Една тема броди из медиите, г-н Костов и тя се нарича 1997. От две седмици поне активно се говори дали е имало договорка между вас и Кольо Добрев, дали е имало тайни срещи, какво сте си говорили на тези срещи? Защото пък, ето сега се говори за срещи между Цветанов и Пеевски. Говори се обаче и за срещи между вас и Кольо Добрев. Какво си говорихте на тези срещи? Имало ли е такива?
Иван Костов: Ако позволите да кажа нещо за самата кампания.
Водещ: Кампания ли е това?
Иван Костов: Кампания медийна, организирана. 
Водещ: Позволявам ви, кажете. Кой организира тази медийна кампания? 
Иван Костов: В която участва и БТВ. 
Водещ: Защо?
Иван Костов: БТВ участва като представи протестите така, като че ли са част от историята, протестите от 97-ма година, като че ли част от историята на БСП. 
Водещ: Защо? Вие в момента нападате БТВ, защото ние сме повдигнали темата за 97-ма около 4-ти февруари. 
Иван Костов: Да, нападам БТВ. Чуйте ме внимателно, какво казвам аз. Не нападам случайно, аз казвам, че представянето на протестите, където водещи лица бяха не водачите на протеста, защото тези протести имаха политическо лидерство и не говоря за себе си, говоря по принцип. Само протестиращи хора и главни герои, тези, които подадоха оставка тогава, като огромна заслуга на БСП така се подразбира. Защото в последствие всичко, което допълни тази картина и я допълни в тази посока – като огромна заслуга на БСП, за какво, че не проляла кръвта на хората, които излязоха на протест, скрива много неща от онези събития. Скрива например, че 96-97-ма година имаше революция в България. Революция, която свали едно управление като абсолютно погрешно, като насочено срещу интересите на хората. Имаше революция и тя беше политическа, и тя доведе до определени резултати. Това не трябваше да се види, за това на преден план излязоха семейството на Тодор Живков в коментарите, излязоха разни други лица, излезе …
Водещ: /…/ е канил и вас, нали така? 
Иван Костов: Да, ето аз си казвам мнението и съм абсолютно… 
Водещ: Да, именно заради това и Петър Стоянов беше гост.
Иван Костов: И съм абсолютно убеден в това, което казва, защото на тези млади хора, които сега излязоха на протестите не трябва да им бъде позволено да видят как е направена успешно революция. Не трябваше да им позволено да разберат, че те могат да направят друга история извън историята на БКП, БСП. 
Водещ: Вие сега твърдите, че БСП, БКП краде историята, така ли? 
Иван Костов: Разбира се, че краде и е откраднала най-съществените събития на историята на България.
Водещ: И те имат право да си кажат, какво според тях се е случило. И вие имате право /…/
Иван Костов: Вижте, БСП е откраднала огромни неща от историята на България, ако искаме да бъдем обективни. Тя е откраднала, че в България е имало силна дясна съпротива срещу фашизма, така наречения монархофашизъм, по тяхната терминология. Имало е много силна буржоазна… противопоставяне на обвързването с Хитлеристка Германия, имало е проамерикански, проанглийски, профренски кръгове силни в България, които са били основен фактор, които даже в определен момент са взели властта и са можели да решат проблемите на нашата страна. Това никой не го знае от младите хора, които учат българска история в училище, та вие ми казвате – няма да откраднат 97-ма година, разбира се, че ще я откраднат. 
Водещ: Как я крадат, когато говорим за това дали е имало тайни срещи или не?
Иван Костов: Аз обясних как. 
Водещ: Какво се случи 97-ма? Знам, че не може да се разкаже в 5 минути наистина това нещо, което се случи. 
Иван Костов: Революция се случи, революция. Един достоен човек…
Водещ: Кой е героят? Защото и във вашите среди Петър Стоянов казва аз съм причината да продължим напред, други казват ние сме причината, кой е героят на 97-ма?
Иван Костов: Нека е Петър Стоянов. Големият герой са хората, които излязоха на улицата, които осъществиха революцията, които направиха гражданско неподчинение и които направиха обща стачка и блокираха страната, за да принудят да се подаде оставка. Наистина много мъжествена, много честна и много истински демократична е позицията на Кольо Добрев, за която Кирил сега говори. Това е вярно. Този човек независимо, че зад гърба му имаше хора в БСП, които бяха готови да почнат да проливат кър, той тръгна срещу тях. Така че това е неговата заслуга. В тези събития… 
Водещ: Не смятате ли, че това, което се говори е срещу Първанов, срещу това, че Първанов към момента избуя и трябва да се насочи някаква съпротива срещу него, а не, че някой иска да открадне историята? Все пак и той е бил участник в тези събития. Вие имали ли сте среща с Кольо Добрев? Питам ви директно.
Иван Костов: Разбира се, че съм имал. Аз никога не съм ги отричал. Не ме карайте да повтарям такива неща. Разбира се, че да се стигне до такъв развой, който е спестил проливане на кръвта на хората, разбира се, че е имало контакти, разбира се, че е имало разговори и не само с него. Така се прави политиката. Какво откри в момента българското общество по този начин – че е намерен начин, без кръв тази революция да завърши с успех. Това е чудесно.
Водещ: Да, но /…/, че е имало договорка, което веднага отворя вратата към съмнението и задкулисието тоново. Имало ли е договорка тогава да падне властта на Жан Виденов? 
Иван Костов: Разбира се, това се вижда и от протоколите на Консултативни съвет при президента Петър Стоянов. Вижда се, че се постига договореност. Какво страшно има в тези неща? Аз не мога да разбера. Ние сега на кого преподаваме политическа история – на учениците от 9 клас, на учениците от 6 клас или на хората, които така и не разбраха защо техните протести не дадоха резултат? На кога преподаваме точно? 
Водещ:Аз искам да преподаваме на хората…
Иван Костов: Кой се интересува?
Водещ: Мисля, че се интересуват хората…
Иван Костов: Защото е важно.
Водещ: Важно е. Хората, които са били там на площада 97-ма година и които към този момент не са доволни от това, какво се случва в България, защото те са били за промяна, а сега миналото лято, хората отново искаха същата промяна. 
Иван Костов: Нека си отговорят на въпроса защо не се получи докрай промяната. 
Водещ: Защо?
Иван Костов: Защото…
Водещ: Защото е нямало наказани, според мен.
Иван Костов: Защото целият този период от 24 години сега в момента, поради това, че откраднати, неговите светли периоди, неговите светли моменти, изглежда като 50% сиво. Разбирате ли ме? Защото тези хора, които излязоха сега на протестите твърдяха, че 24 години нищо не се е случило в България. Тоест даже не бяха видели, даже не се бяха сетили, че в България е имало успешна революция 97-ма година, че България е тръгнала по европейски път, променила е геополитическата си орбита, въвела е стабилност, стабилни пари, стабилни финанси, получила е макроикономическа стабилизация, излязла е от политическа криза, излязла е от заплаха от световен, втори национален фалит и това те не са го видели, и отново излизат и казват 24 години нищо не се случи, всичко е сивота и т.н. Тези хора, никога няма да направят успешно усилие за своята страна – никога, защото този период от 24 години трябва да бъде прочетен честно, не да бъде откраднат за нуждите на Първанов, за нуждите на БСП или за нуждите на този или онзи. 
Водещ: Останаха ли хората излъгани, г-н Костов и тогова, и след това и именно заради това са недоволни? 
Иван Костов: Моят отговор е, че хората се излъгаха, основно като гласуваха за Симеон Сакскобургготски. 
Водещ: Имаше ли наказани хора, г-н Костов за това, което се случи, за това, което да кажем вие си преписвате като заслуги за това, че сте извели България от кризата? Имаше ли виновни, наказани за това, че България е била в криза? Имало ли е договорка да няма наказани? 
Иван Костов: Това е дълг на съдебната власт, на правоохранителната власт. Нямало е договорка да се слагат чадъри над никой. Никога никой не е твърдял такова нещо. 
Водещ: И не е имало чадъри тогава над съдебната власт, над прокуратурата? 
Иван Костов: Не е имало никакви чадъри. Това си е изцяло отговорност на правоохранителните органи. Те бяха длъжни да потърсят отговорните и да ги накажат, винаги е било така. 
Водещ: И когато политиците говорите така… 
Иван Костов: Що се отнася до изпълнителната власт – тя е съдействала, тя е дала всички материали, тя е възбудила и е предизвикала възбуждане на дела и т.н. Това е в нейните правомощия. 
Водещ: Има ли договорка между властите когато предават властта, да няма, да не пада косъм от главата на предишните, на виновните? 
Иван Костов: Не. Аз поне не съм участвал в такива договорки.
Водещ: Не сте сключвали такива сделки.
Иван Костов: Вижте, това е… и самият този въпрос, освен, че е камък срещу мен е и…
Водещ: Защо? Не, това е камък срещу всички политици.
Иван Костов: Защото ме подозират, че съм влязъл в договорка, е и камък срещу Кольо Добрев. 
Водещ: В конкретния случай?
Иван Костов: В конкретния случай.
Водещ: Аз ви питам в България не се ли случва така по принцип? 
Иван Костов: Виждате ли как с една фалшива, абсолютно фалшива атака, двама души, които са допринесли да се реши един изключително тежък проблем – страната да тръгне по нов път, биват обвинени и биват принудени да се оправдават. Това не е историческо. 
Водещ: Кой го цели това?
Иван Костов: Това е нечестно. 
Водещ: Кой го цели това?
Иван Костов: Всички тези, които организираха тази кампания около честването, включително и БТВ с онова предаване, с което стартира са част от тази игра. 
Водещ: Кое предаване според вас е стартирало? Просто 4-ти февруари е дата, в която се отбелязва тази годишнина. 
Иван Костов: 4-ти февруари казах как беше конструирано предаването. Това е автоцензура. 
Водещ: Вие мислите, че има заговор, така ли? 
Иван Костов: Абсолютна автоцензура на БТВ.
Водещ: И вас сме ви канили, както и абсолютно всички, искам и зрителите да са насяно, че каним и вас, и всички хора, които са участвали в тези събития. Миналата седмица тук на вашето място беше г-н Москов, който пък говореше за Жан Виденов. И тъй като и аз съм малък, и искам да разбера, в крайна сметка, дали ще се появи един политик, който ще накара хората да подскачат на площадите, не само пред телевизорите, а да ги накара, да ги мотивира да подскачат, независимо от това дали са червени или сини. В стремежа си да разберем дали ще има такъв или пък кой е виновен тогава, затова правим тези предавания. 
Иван Костов: Трябва и да излъчите помежду си човек, който да ми кара да, трябва да го вдъхновите, трябва да си намерите лидер, трябва да го издигнете на лидерската позиция, трябва да му дадете сили и след това…
Водещ: Ние журналистите не можем да търсим, не може да намираме лидер, хората трябва да си го намерят.
Иван Костов: Вие като млад човек казвам. Аз като млад човек, нали – това е отговора за вашето поколение. Нашето поколение, когато трябваше беше на площадите. 
Водещ: Добре. И нашето поколение беше на площадите, поне част от него, миналото лято. Благодаря ви. 
Иван Костов: Но ние успяхме… 
Водещ: А ние не?
Иван Костов: Вие – не, дотук нямате нищо, с което да се похвалите. 
Водещ: Абсолютно нищо? 
Иван Костов: Нямате.
Водещ: Добре, благодаря ви.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karina5
Категория: Политика
Прочетен: 184491
Постинги: 123
Коментари: 67
Гласове: 345
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031